Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

comenius logo

one-team-logo

Gardening Therapy -Touchology

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ:

 

  • ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ με

 1) εκμετάλλευση του οργανικού υπολείμματος (φλούδες από φρούτα και λαχανικά)

 2) εκμετάλλευση του υπολείμματος καφέ

  https://tinyurl.com/organiko-lipasma                 

 

  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ με εκμετάλλευση του υπολείμματος καφέ. Εκμεταλλευόμαστε το υπόλειμμα καφέ από την επαγγελματική καφετιέρα Εσπρέσσο, προσθέτουμε χοντρό αλάτι, ελαιόλαδο (ή λάδι καρύδας) και φτιάχνουμε καλλυντικό υλικό για peeling σώματος και αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.

 https://tinyurl.com/peeling-and-scrub

 

  • ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ:

 Στο πλαίσιο της σχολικής καφετέριας και μετά την παραγγελία χυμού πορτοκάλι, αφού στύψουμε τα πορτοκάλια χρησιμοποιούμε τις φλούδες για να παρασκευάσουμε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και μαρμελάδα με την πούλπα.

 https://tinyurl.com/FLOUDES---PULPA-PORTOKALI

 

  • ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ, ΒΑΖΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ BAZAAR

 https://tinyurl.com/reuse-bottles-and-vases

 

  • ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΑ στο πλαίσιο της σχολικής καφετέριας.

 https://tinyurl.com/kalamakia-apo-sitari-kai-bio

 

 Περισσότερα στο ιστολόγιό μας: https://gardeningtherapists.blogspot.com/

 

Στις 13-18 Απριλίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ   https://www.digifest.info/index.php/el/, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές από όλη την Ελλάδα και Ομογένεια.

Το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου συμμετείχε με 3 ψηφιακά έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε συνεργασία των εργαστηρίων Πληροφορικής και Μαγειρικής (σχολικής καφετέριας), υπό την καθοδήγηση και συντονισμό των εκπαιδευτικών Λάλου Γιώργου (πληροφορικής) και Πολιτίδου Έφης (μαγειρικής).
Στην διαδικτυακή παρουσίαση το Σάββατο 17/4/21 τα ψηφιακά έργα παρουσίασαν, ο μαθητής Κουμαριανός Γιώργος του Ε2 (μαγειρικής),  με την εκπαιδευτικό Πολιτίδου Έφη.
Τα έργα που παρουσιάσθηκαν:

1)  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ (BLOG)

 https://gardeningtherapists.blogspot.com/      https://easycookingtaskanalysis.blogspot.com/    
Στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, κατασκευάσαμε ιστολόγια όπου καταχωρούμε τις δραστηριότητες των προγραμμάτων, εργασίες μαθητών, συνεργασίες με άλλα σχολεία, ενδιαφέροντα άρθρα, οικολογικές πρακτικές και εκπαιδευτικό υλικό.

2) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ FLIPBOOK  άλμπουμ φωτoγραφιών από δημιουργίες FOOD ART στο εργαστήριο Μαγειρικής

 https://flipbookpdf.net/web/site/d16a5dafcc754c6b2c626d19910c55c051225576202103.pdf.html
Επιλέξαμε τα πιο αγαπημένα μας έργα, τους δώσαμε έναν τίτλο και δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο- συλλογής FOOD ART δημιουργιών.


3) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΦΙΛΜ με την εφαρμογή  MOOVIE MAKER για την σχολική καφετέρια https://vimeo.com/539701053

Φωτογραφίσαμε στιγμές της καθημερινότητας στην σχολική μας καφετέρια, όπου εκπαιδεύονται οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ στο service, την παρασκευή καφέδων και στις οικονομικές συναλλαγές. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του moovie maker φτιάξαμε το βιντεάκι τρειλερ !
Συμμετείχαν οι μαθητές:
Από τα τμήματα Ε1 Ε2 Ε3 Δ Β1 μαγειρικής.
Μ.Μ., ΜΠ. Α., Ν. Λ., Π. Μ., Κ. Γ., ΜΠ. ΣΠ., Κ. Γ., Γ. Λ., ΠΡ. ΧΡ., ΑΝΔΡ. N., Π. Π., ΤΖ.  ΧΡ., Λ. ΣΤ., Μ. ΧΡ., Γ. Κ., Χ. Π., Ξ. Α., ΜΠ. Τ., Μ. ΤΖ..

_ψηφιακο.jpg

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του προγραμματός μας μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιο μας:

gardeningtherapists.blogspot.com

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΟΜΟΡΦΑΙΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ
«ΔΙΝΩ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ : ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ –ΨΥΧΗ» μέρος Α’
μέρος Β’ Προσεγγίζοντας τις “Gardening Therapy και Touchology”
σχολικά έτη 2019-21
Συμμετέχουν τα τμήματα Ε1, Δ, Β1 Μαγειρικής , Δ κηπουρικής
Εκπαιδευτικοί: Παληαμπέλου Σαββούλα, Πολιτίδου Έφη, Τσολακίδης Γιώργος.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το προηγούμενο σχολικό έτος και φέτος συνεχίζεται η δεύτερη φάση του. Στο πλαίσιο του προγράμματος:
• μαθαίνουμε για το περιβάλλον και πώς μπορούμε να το προστατέψουμε.
• καλλιεργούμε την οικολογική σκέψη με δράσεις για την χρήση και μεταποίηση σκουπιδιών.
• μιλάμε για την ανακύκλωση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ρύπανση.
• ασχολούμαστε με το μικροπεριβάλλον, το δωμάτιο, την σχολική μας αίθουσα, διακοσμούμε τους τοίχους, φυτεύουμε λουλούδια.
• εξερευνούμε τον κόσμο των χρωμάτων και την επίδραση τους στην ανθρώπινη ψυχή. Αφού επιλέξουμε τα κατάλληλα χρώματα παρεμβαίνουμε σε επιλεγμένους χώρους του σχολείου μας, καθαρίζουμε και βάφουμε.
• επιπλέον στο Β’ μέρος μελετούμε και πειραματιζόμαστε στο “Gardening Therapy και Touchology” ανακαλύπτουμε τα γνωστικά και ψυχοσυναισθηματικά οφέλη της ενασχόλησης με την κηπουρική καθώς και την αισθητηριακή ολοκλήρωση μέσω του αγγίγματος φυτών.
• Τέλος κατασκευάσαμε το μπλογκ του προγράμματος, όπου εκπαιδευόμαστε στο να αναρτούμε κάθε βδομάδα τις δραστηριότητες μας, φωτογραφίες και ενδιαφέροντα άρθρα. Περιηγηθείτε στο πρόγραμμα μας μέσα από το blog μας gardeningtherapists.blogspot.com
Στο πρόγραμμα συμμετέχει μια ομάδα εκπαιδευτικών, όπου ο καθένας καταθέτει τη δική του γνώση μέσα από την ειδημοσύνη και εμπειρογνωμοσύνη του όπως επίσης και καλεσμένοι εξωτερικοί επιστημονικοί συνεργάτες ως ομιλητές.
Την προηγούμενη χρονιά οργανώθηκαν δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις 1) στο Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Αργυρούπολης και 2) στην ΕΛΒΑΛ ανακύκλωση αλουμινίου.
ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
 Περιβαλλοντική εκπαίδευση – οικολογικά μηνύματα και πρακτικές
 Βάψιμο – διακόσμηση επιλεγμένων σχολικών χώρων
 Εκπαίδευση στην κατασκευή μπλογκ και στις αναρτήσεις
 Καλλιέργεια συνεργατικού κλίματος και κουλτούρας ετεροπαρατήρησης – διαμοιρασμός διδακτικών μεθόδων - ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών μεταξύ εκπαιδευτικών.

politidou.png
συμμετέχουν τα τμήματα Ε1, Δ, Β1 Μαγειρικής
εκπαιδευτικοί: Παληαμπέλου Σαββούλα (τεχνολόγος τροφίμων), Πολιτίδου Έφη (διαιτολόγος), Τσολακίδης Γιώργος (φυτικής παραγωγής).
ΜΑΚΕΤΑ: εκπ/κος Ειρήνη Λάμπρου(εφαρ. Τεχνών) σχολ.έτος 2019-20