Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Επαγγελματική Συμβουλευτική

Η πρακτική άσκηση στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Shop & Go του Αγίου Δημητρίου ολοκληρώθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά. Επί σειρά μηνών οι μαθητές μας εκπαιδεύτηκαν στη σωστή τοποθέτηση προϊόντων στα ράφια, τον έλεγχο της ημερομηνίας λήξης των προϊόντων, την τακτοποίηση των καφασιών, την ανακύκλωση των χαρτόκουτων και την αντιστοιχία προϊόντος και ταμπέλας. Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του καταστήματος, κύριο Δημήτρη Βελή, καθώς και όλο το προσωπικό που έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές μας να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Οι μαθητές μας τους παρέδωσαν ένα συμβολικό πασχαλινό δώρο από το παζάρι του σχολείου και μια κάρτα ευχών γραμμένη από τους ίδιους.

Η πρακτική αυτής της εβδομάδας στο Rock Food εστιάστηκε όχι τόσο στην εκμάθηση νέων δεξιοτήτων όσο στην εξάσκηση σε όλα τα επίπεδα του σέρβις. Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπαιδευόμενός μας επιμελήθηκε, εκτός άλλων, την ολοκλήρωση ενός freddo capuccino, τεμάχισε με ασφάλεια για τον εαυτό του και για τον πελάτη ένα έδεσμα, σέρβιρε παραγγελίες και καθάρισε τραπεζοκαθίσματα, αποκτώντας όλο και μεγαλύτερη άνεση στη χρήση του δίσκου για την τοποθέτηση και μεταφορά των σκευών σερβιρίσματος.

Το πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας «Προετοιμάζομαι για το μέλλον μου» ολοκληρώθηκε με μια συνάντηση ανάμεσα στους τελειόφοιτους και τους μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας. Οι τελειόφοιτοι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έκαναν μια αναδρομή στις προηγούμενες εβδομάδες και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους συνοπτικά ό,τι συζητήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος. Μίλησαν για τις επιλογές μετά την αποφοίτηση, για τη σημασία των ήπιων δεξιοτήτων, τα οφέλη που προκύπτουν από την εργασία, τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και πολλά άλλα που πραγματευτήκαμε μέσα στην ομάδα. Στο τέλος της συνάντησης οι μαθητές έλαβαν μία αναμνηστική βεβαίωση συμμετοχής.

 

Με ένα μεγάλο χαμόγελο, η κυρία Μαρία, υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου «Τετράγωνο» στον Άγιο Δημήτριο υποδέχτηκε δύο ξεχωριστές μέρες, μαθητές του σχολείου μας για να τους εξηγήσει τον τρόπο λειτουργίας του καταστήματος και να τους μυήσει στα μυστικά του επαγγέλματος. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο βιβλιοπωλείο, έμαθαν πώς λειτουργεί ένα φωτοτυπικό μηχάνημα, πώς γίνονται οι παραγγελίες και οι παραλαβές των βιβλίων και των άλλων προϊόντων και βοήθησαν στην εξυπηρέτηση πελατών του καταστήματος.

 

Πρόοδος σημειώνεται στην πρακτική του εργαστηρίου μαγειρικής του σχολείου μας στο Rock Food, με τον ασκούμενόμας αυτή τη φορά να εκπαιδεύεται σε νέες δραστηριότητες, συγκεκριμένα την παρασκευή κρύου τσαγιού και τη συναρμολόγηση βάσεων για σερβίρισμα καφέ σε πακέτο για take away ή delivery.