Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Εκδρομές

Το σχολείο πραγματοποίησε επίσκεψη στο πάρκο περιβαλλοντικής  ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» την Παρασκευή 5 Μάιου 2017. Αρχικά μας υποδέχτηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και μας έδωσαν γενικές πληροφορίες για το πάρκο, τη φύση, τα πτηνά καθώς και  οδηγίες για τη διαδρομή που θα ακολουθούσαμε γύρω από τη λίμνη. Ακολουθήσαμε ένα μονοπάτι με συνοδό που μας περιέγραφε και μας έδινε περισσότερες πληροφορίες για τα πτηνά που βλέπαμε μέσα στη λίμνη και έξω από αυτή κατά την πεζοπορία. Η επίσκεψη αυτή έδωσε στους μαθητές την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να δουν από κοντά και να παρατηρήσουν τα πτηνά που ζουν στη λίμνη στη λίμνη και στο γύρω περιβάλλον.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 επισκεφθήκαμε με ομάδα μαθητώντου σχολείου μας το UTech-Lab του Ευγενίδειου Ιδρύματος. Οι μαθητές παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα "Design and 3D Printing" και "Animation". Εξοικειώθηκαν με την έννοια της σχεδίασης και τρισδιάστατης εκτύπωσης αντικειμένων, καθώς και με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινούμενου σχεδίου.

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ. Οι μαθητές/-τριες παρακολούθησαν το δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά «Οι Τρεις Σωματοφύλακες». Η συνεχής δράση, τα υπέροχα κουστούμια και τα εξαιρετικά τραγούδια της παράστασης ενθουσίασαν τους μαθητές. Η σημασία της φιλίας στη ζωή του ανθρώπου ήταν το βασικό μήνυμα του έργου και οι μαθητές στην επιστροφή προς το σχολείο τραγουδούσαν «Ένας για Όλους, και Όλοι για Έναν»!

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο για τη διάσωση της θαλάσσιας χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ». Στον ημι-υπαίθριο χώρο του ΑΡΧΕΛΩΝ  η ξενάγηση ξεκίνησε από μια εξέδρα που βλέπει στο χώρο με τις δεξαμενές όπου υπάρχουν οι θαλάσσιες χελώνες. Στη συνέχεια οι μαθητές/-τριες παρατήρησαν το θερμοκήπιο μέσα από ένα μεγάλο παράθυρο. Στον εσωτερικό χώρο του ΑΡΧΕΛΩΝ, παρακολούθησαν μια ταινία σχετική με τις θαλάσσιες χελώνες διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Στο τέλος, οι μαθητές/τριες παρατήρησαν τις μακέτες με τις θαλάσσιες χελώνες. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με τα προστασία και διάσωση της θαλάσσιας χελώνας, η οποία αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση.

 

Την Τρίτη 7/3/2017 πραγματοποιήθηκε εκδρομή στη «Γαιδουροχώρα» στο Κορωπί. Σε ένα κτήμα 5 στρεμμάτων, με τη βοήθεια της βιωματικής μάθησης και του παιχνιδιού, οι μαθητές/τριες γνώρισαν το γαϊδουράκι και τα ιδιαίτερα χαρίσματά του.  Στο φράχτη της αυλής του στάβλου, είδαν από κοντά τα γαϊδουράκια, έμαθαν την ιστορία του καθενός, τους χαρακτήρες τους και τη θέση τους μέσα στην ομάδα. Στη συνέχεια ήρθε η ώρα της φροντίδας: τα παιδιά έμαθαν να προσεγγίζουν, να κρατάνε και να βουρτσίζουν τα γαϊδουράκια. Επίσης πήγαν βόλτα περπατώντας μαζί με τα γαϊδουράκια σε μια σύντομη διαδρομή στη φύση. Κυρίως όμως είχαν αρκετή ώρα για χάδια, εξοικείωση και ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης. Τα παιδιά ανακάλυψαν την τρυφερότητα των γαϊδουριών και κατάφεραν να συνεργάζονται μαζί τους με σεβασμό και αγάπη. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε είτε με τραγούδια του τόπου μας που έχουν θέμα τους το γαϊδουράκι.