Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Εκδρομές

Στις 7/3 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Παιχνιδιών, παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη, στο Π.Φαληρο. Πρόκειται για ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του, για τις συλλογές παιχνιδιών του. Οι μαθητές/τριες μας είχαν την ευκαιρία, μέσα από διαδραστικό παιχνίδι, να παρατηρήσουν, να εξερευνήσουν και να μάθουν για την ιστορία των παιχνιδιών από την αρχαιότητα ως το Βυζάντιο, αλλά κι από άλλες χώρες της Δ.Ευρωπης, της Αφρικής, της Μικρής Ασίας, της Ιαπωνίας και του Μεξικού.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγίου Δημητρίου επισκέφθηκαν το ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ του Φάρου Τυφλών, στην Καλλιθέα. Εκεί, με την βοήθεια των υπευθύνων του μουσείου, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν για θέματα τυφλότητας, να γράψουν κείμενα με την βοήθεια ειδικών γραφομηχανών στην γλώσσα Braille και να μάθουν πως υποστηρίζονται κινητικά τα άτομα που χρησιμοποιούν το ειδικό μπαστούνι. Τέλος, είχαν την δυνατότητα να αντιληφθούν, μέσω της αίσθησης της αφής, τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του μουσείου για την ζεστή φιλοξενία και την υπέροχη ξενάγηση!

Οι μαθητές του σχολείου μας επισκεφθήκαν το Κέντρο Πολιτισμού Σταυρός Νιάρχος και πήραν μέρος στο αθλητικό πρόγραμμα « Γνωριμία με τα Ολυμπιακά Αθλήματα με Μπάλα»

 

Η επίσκεψη στη Γαϊδουροχώρα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για τους μαθητές του σχολείου μας. Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να αγγίξουν τα γαϊδουράκια, να τα χαϊδέψουν να βουρτσίσουν το τρίχωμά τους και να τα ταΐσουν. Ενημερώθηκαν πως οι πρόγονοι τους ήταν τα άγρια γαϊδούρια της Αφρικής και της Ασίας και πως θεωρείται το δεύτερο μετά την καμήλα ανθεκτικότερο ζώο όσο αφορά την πρόσληψη νερού. Έχει πολλά κοινά με τη ζέβρα και μπορεί να ζευγαρώσει μαζί της με αποτέλεσμα το μισό ζώο να μοιάζει με ζέβρα και το άλλο μισό με γαϊδουράκι. Έμαθαν πως είναι πολύ υπομονετικά και κοινωνικά ζώα. Οι μαθητές άκουσαν για την εκμετάλλευση που υφίσταται το συγκεκριμένο ζώο είτε με το το φορτώνουν με εμπορεύματα βάρους πολύ μεγαλύτερο από άσο μπορεί να αντέξει είτε με το να μεταφέρει ασταμάτητα τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν παρέλειψαν να τους καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση ότι τα ζώα δεν πρέπει να κακοποιούνται και έχουν ανάγκη από την φροντίδα και την αγάπη μας.

Η επίσκεψη μας στο Αττικό Πάρκο ενθουσίασε τους μαθητές! Γνώρισαν και έμαθαν πληροφορίες για ζώα από όλο τον κόσμο. Οι τεράστιοι ελέφαντες, οι ψηλές καμηλοπαρδάλεις, τα χρωματιστά φλαμίνγκο, τα επιβλητικά αιλουροειδή, τα εξωτικά πουλιά και τα εντυπωσιακά καγκουρό, είναι λίγα μόνο από τα ζώα που μάγεψαν τους μαθητές. Αναχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεση να επισκεφτούμε εκ νέου το πάρκο.