Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

comenius logo

one-team-logo

Εκδρομές

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου “Φροντίζω με Τέχνη”. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος “Ενίσχυση Ψυχικής Ανθεκτικότητας”. Οι μαθητές καθοδηγήθηκαν στο να προσεγγίσουν βιωματικά την πολύπλευρη έννοια της φροντίδας μέσα από τα έργα της έκθεσης και να συνειδητοποιήσουν ότι η φροντίδα ξεκινάει από τον εαυτό και επεκτείνεται στο οικογενειακό πλαίσιο, στο αστικό και φυσικό περιβάλλον και στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.  Η διαδικασία μάθησης μέσω της τέχνης ολοκληρώθηκε με συμμετοχή σε εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα τη φροντίδα.

Το σχολείο πραγματοποίησε επίσκεψη στο πάρκο περιβαλλοντικής  ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» την Παρασκευή 5 Μάιου 2017. Αρχικά μας υποδέχτηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και μας έδωσαν γενικές πληροφορίες για το πάρκο, τη φύση, τα πτηνά καθώς και  οδηγίες για τη διαδρομή που θα ακολουθούσαμε γύρω από τη λίμνη. Ακολουθήσαμε ένα μονοπάτι με συνοδό που μας περιέγραφε και μας έδινε περισσότερες πληροφορίες για τα πτηνά που βλέπαμε μέσα στη λίμνη και έξω από αυτή κατά την πεζοπορία. Η επίσκεψη αυτή έδωσε στους μαθητές την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να δουν από κοντά και να παρατηρήσουν τα πτηνά που ζουν στη λίμνη στη λίμνη και στο γύρω περιβάλλον.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 επισκεφθήκαμε με ομάδα μαθητώντου σχολείου μας το UTech-Lab του Ευγενίδειου Ιδρύματος. Οι μαθητές παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα "Design and 3D Printing" και "Animation". Εξοικειώθηκαν με την έννοια της σχεδίασης και τρισδιάστατης εκτύπωσης αντικειμένων, καθώς και με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινούμενου σχεδίου.

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ. Οι μαθητές/-τριες παρακολούθησαν το δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά «Οι Τρεις Σωματοφύλακες». Η συνεχής δράση, τα υπέροχα κουστούμια και τα εξαιρετικά τραγούδια της παράστασης ενθουσίασαν τους μαθητές. Η σημασία της φιλίας στη ζωή του ανθρώπου ήταν το βασικό μήνυμα του έργου και οι μαθητές στην επιστροφή προς το σχολείο τραγουδούσαν «Ένας για Όλους, και Όλοι για Έναν»!

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο για τη διάσωση της θαλάσσιας χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ». Στον ημι-υπαίθριο χώρο του ΑΡΧΕΛΩΝ  η ξενάγηση ξεκίνησε από μια εξέδρα που βλέπει στο χώρο με τις δεξαμενές όπου υπάρχουν οι θαλάσσιες χελώνες. Στη συνέχεια οι μαθητές/-τριες παρατήρησαν το θερμοκήπιο μέσα από ένα μεγάλο παράθυρο. Στον εσωτερικό χώρο του ΑΡΧΕΛΩΝ, παρακολούθησαν μια ταινία σχετική με τις θαλάσσιες χελώνες διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Στο τέλος, οι μαθητές/τριες παρατήρησαν τις μακέτες με τις θαλάσσιες χελώνες. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με τα προστασία και διάσωση της θαλάσσιας χελώνας, η οποία αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση.