Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

comenius logo

one-team-logo

Εκδρομές

Στις 11-12-2017 επισκεφθήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Oι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου και σε έκθεση αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια όπου απάντησαν σε ερωτήσεις της ξεναγού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μπουν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών.  Ακόμη πετύχαμε την αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή. Στο τέλος κάναμε βόλτα στην Πλατεία Συντάγματος και στον Εθνικό Κήπο.

Στο πλαίσιο του βιωματικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ελιά. Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές» οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής του ελαιόλαδου. Αφού επισκέφτηκαν με ελαιόπανα, ραβδιά και χτένια τον Ελαιώνα του Πάρκου και έμαθαν για την ωφελιμότητα, την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του καρπού, πήραν τα γεμάτα με ελιές καλάθια και οδηγήθηκαν σε ένα από τα παραδοσιακά ελαιοτριβεία του Πάρκου. Εκεί τα παιδιά ζωντάνεψαν το λιοτρίβι και συνεργάστηκαν για να βγάλουν το πολύτιμο ελαιόλαδο. Μετά επισκέφτηκαν το εργαστήρι Βρώσιμης Ελιάς για να φτιάξουν ελιές. Τέλος έμαθαν για την Παρασκευή του σαπουνιού από ελαιόλαδο.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Εργαστήρι Κεραμικής «Δια Πηλού και Σιδηρού» οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγίου Δημητρίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα πολιτιστικού περιεχομένου που επικεντρωνόταν στην τέχνη της κεραμικής και αγγειοπλαστικής. Οι μαθητές βρέθηκαν στο χώρο κατασκευής/εργαστήριο κεραμικής και είχαν την ευκαιρία να δουν τον τροχό, τον κεραμικό κλίβανο, το ζυμωτήριο του πηλού και να παρακολουθήσουν την επιτόπια κατασκευή αγγείου από τον αγγειοπλάστη.Ήρθαν σε επαφή με την τέχνη της κεραμικής και την παράδοση κατασκευάζοντας δύο διαφορετικά τεχνήματα από πηλό: ένα αγγείο και μια χελώνα.

Tην Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, πραγμματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν σε όλα τα τμήματα του Μουσείου. Γνώρισαν ζώα της θάλασσας, όστρακα, θηλαστικά, έντομα, πουλιά κι είχαν την ευκαιρία να κάνουν διάλογο και να εκφράσουν τις απορίες τους.
 

Την Τρίτη 17/10/2017 πραγματοποιήθηκε εκδρομή στη «Γαϊδουροχώρα» στο Κορωπί. Σε ένα κτήμα 5 στρεμμάτων, με τη βοήθεια της βιωματικής μάθησης και του παιχνιδιού, οι μαθητές/τριες γνώρισαν το γαϊδουράκι και τα ιδιαίτερα χαρίσματά του.  Στο φράχτη της αυλής του στάβλου, είδαν από κοντά τα γαϊδουράκια, έμαθαν την ιστορία του καθενός, τους χαρακτήρες τους και τη θέση τους μέσα στην ομάδα. Στη συνέχεια ήρθε η ώρα της φροντίδας: τα παιδιά έμαθαν να προσεγγίζουν, να κρατάνε και να βουρτσίζουν τα γαϊδουράκια, κυρίως όμως είχαν αρκετή ώρα για χάδια, εξοικείωση και ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης. Τα παιδιά ανακάλυψαν την τρυφερότητα των γαϊδουριών και κατάφεραν να συνεργάζονται μαζί τους με σεβασμό και αγάπη.