Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Σχολική Νοσηλευτική-Δρασέισ

 

2012 - 2013

Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικής Νοσηλευτικής στα πλαίσια της Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας των μαθητών του Σχολείου μας, κατά το σχολικό έτος 2012-2013:

α) Εμβολιαστικός έλεγχος από το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ελληνικού (υπάγεται στο Β΄ΠΕ.ΣΥΠ Αττικής). Συγκεντρώθηκαν, ελέγχθηκαν και δόθηκαν έγγραφες οδηγίες για 100 ΄΄Βιβλιάρια Υγείας Παιδιού΄΄.

β) Ορθοπεδικός έλεγχος παραμορφώσεων Σπονδυλικής Στήλης από το τμήμα ΄΄Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης΄΄ του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Στο πρόγραμμα συμμετείχε και το συστεγαζόμενο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο. Συνολικά ελέγχθηκαν 205 μαθητές. Στάδια διαδικασίας:
• Ενημέρωση/συναίνεση γονέων.
• Κλινική Εξέταση στο Ιατρείο του Σχολείου.
• Πραγματοποίηση ακτινογραφιών Σ.Σ. στο ΚΑΤ, για επιβεβαίωση ή μη των κλινικών ευρημάτων σε 28 μαθητές.
• Έγγραφη και προσωπική ενημέρωση (ραντεβού) των γονέων από τους Ιατρούς της κλινικής, ως προς την διάγνωση και την συνιστώμενη θεραπεία/αντιμετώπιση, κατά περίπτωση.

γ) Έλεγχος Στοματικής Υγείας:
• Έγινε προληπτικός έλεγχος των μαθητών από εθελοντές Οδοντιάτρους, στο Ιατρείο του Σχολείου.
• Ενημερώθηκαν εγγράφως οι γονείς για τα αποτελέσματα της εξέτασης.
• Ξεκίνησε πρόγραμμα συνεργασίας, υποστήριξης και θεραπευτικής αντιμετώπισης των οδοντικών προβλημάτων των μαθητών μας από την ΄΄Παιδοδοντιατρική Κλινική΄΄ και το ΄΄Εργαστήριο Προληπτικής και Κοινωνικής Οδοντιατρικής΄΄ της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Συνεχίζεται η συνεργασία, υποστήριξη και θεραπευτική αντιμετώπιση των οδοντικών προβλημάτων των μαθητών μας, από τις Οδοντιατρικές Κλινικές των Νοσοκομείων: ΄΄Ασκληπιείο Βούλας΄΄, ΄΄Κρατικό Νίκαιας΄΄ και ΄΄Παίδων Πεντέλης΄΄.

δ) ΄΄Κάρτα Υγείας Μαθητή΄΄
Δημιουργία αρχείου ΄΄Ιστορικού Υγείας Μαθητή΄΄ σε ηλεκτρονική μορφή (σε εξέλιξη).

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φορείς που υποστήριξαν τους μαθητές μας.

 2014-15

 Σεμινάριο «Πρώτων Βοηθειών»

Στις 30/10/2014 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό/διαδραστικό σεμινάριο «Πρώτων Βοηθειών και Πρόληψης Ατυχημάτων» από την κ. Νικάκη Ειρήνη (πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια). Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ και του Ειδικού Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου.


 Βιωματικό σεμινάριο: «Αγωγή Στοματικής Υγείας»

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Αγωγή Στοματικής Υγείας» παρουσίασαν 24 φοιτητές του Εργαστηρίου Κοινωνικής και Προληπτικής Οδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών (Δ/ντρια Κυρία Κουνάρη Χαριτίνη), με την εποπτεία του καθηγητή τους, Κυρίου Μαργαρίτη Βασίλη.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 10 - 11 - 24/11/2014, στο αμφιθέατρο και συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι μαθητές του Σχολείου.

Οι φοιτητές εφάρμοσαν τη μέθοδο της βιωματικής διδασκαλίας, που περιελάμβανε: σύντομη παρουσίαση διαφανειών και ομιλία, επίδειξη κατά ομάδες, του σωστού τρόπου βουρτσίσματος των δοντιών με τη χρήση προπλασμάτων , ερωτήσεις και συζήτηση.


 Έλεγχος Σπονδυλικής Στήλης

Στις 21/11/2014 πραγματοποιήθηκε Ορθοπεδικός έλεγχος παραμορφώσεων Σπονδυλικής Στήλης από το τμήμα ΄΄Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης΄΄ του Νοσοκομείου ΚΑΤ (Δ/ντής κ. Τσαφαντάκης). Στο πρόγραμμα συμμετείχε και το συστεγαζόμενο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο.

Συνολικά ελέγχθηκαν 106 μαθητές (Α΄& Β΄ τάξεις). Στάδια διαδικασίας:

  • Ενημέρωση/συναίνεση γονέων.
  • Κλινική Εξέταση στο Ιατρείο του Σχολείου.
  • Πραγματοποίηση ακτινογραφιών Σ.Σ. στο ΚΑΤ, για επιβεβαίωση ή μη των κλινικών ευρημάτων σε 19 μαθητές (9/12/2014 & 21/1/2015)
  • Έγγραφη και προσωπική ενημέρωση (ραντεβού) των γονέων από τους Ιατρούς της κλινικής (20/2/2015), ως προς την διάγνωση και την συνιστώμενη θεραπεία/αντιμετώπιση, κατά περίπτωση.

 Εμβολιαστικός Έλεγχος

Τον Μάιο 2015, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο (ΙΑΚ) Ελληνικού, που υπάγεται στο

Β΄ΠΕ. ΣΥΠ. Αττικής, πραγματοποίησε έλεγχο της εμβολιαστικής κατάστασης των πρωτοετών μαθητών. Ελέγχθηκαν 32 «Βιβλιάρια Υγείας Παιδιού» και δόθηκαν έγγραφες οδηγίες προς τους γονείς, για τα υπολειπόμενα εμβόλια που πρέπει να γίνουν.


 Προληπτικός Οδοντιατρικός Έλεγχος

 Στις 6/5/2015 πραγματοποιήθηκε οδοντιατρικός έλεγχος των πρωτοετών μαθητών του Σχολείου μας, από τους εθελοντές Οδοντιάτρους κυρία Πετρά Κωνσταντίνα και κύριο Χανσανέα Ευάγγελο. Οι γονείς ενημερώθηκαν εγγράφως για τα αποτελέσματα της εξέτασης.


Στοματική Υγεία

Συνεχίστηκε και την φετινή σχολική χρονιά η συνεργασία, υποστήριξη και θεραπευτική αντιμετώπιση των οδοντικών προβλημάτων των μαθητών του Σχολείου μας από τους παρακάτω φορείς:

  •  Τις Οδοντιατρικές Κλινικές των Νοσοκομείων:
    • ΄΄Ασκληπιείο Βούλας΄΄ (Δ/ντρια κ. Ζερβού)
    • ΄΄Παίδων Πεντέλης΄΄ (Δ/ντης κ. Κουτσούκος)
    • ΄΄Κρατικό Νίκαιας΄΄ (Δ/ντης κ. Χριστοφορίδης)
  • Την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα:
  • Την Παιδοδοντιατρική Κλινική (Δ/ντρια κ. Παπαγιαννούλη) και
  • την Ορθοδοντική Κλινική  (Δ/ντρια Κ. Μάκου),

  Θερμές ευχαριστίες  σε όλους για την υποστήριξη και την βοήθεια που μας προσέφεραν.

2013-14

Καρδιολογικός Έλεγχος - Triplex καρδιάς

Ο καρδιολόγος κύριος Δεληγεώργης Αλέξανδρος, προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αριθμό μαθητών του Σχολείου μας και συγκεκριμένα: 

Στις 13/3 πραγματοποιήθηκε, καρδιολογικός έλεγχος (καρδιακή και πνευμονική ακρόαση) και στις 27/3 εξετάστηκαν οι οκτώ μαθητές-αθλητές της ομάδας μπάσκετ (καρδιακή και πνευμονική ακρόαση, λήψη ΗΚΓ, TRIPLEX καρδιάς).

Θερμές ευχαριστίες


Εμβολιαστικός Έλεγχος

Τον Μάρτιο 2014, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο (ΙΑΚ) Ελληνικού που υπάγεται στο Β΄ΠΕ. ΣΥΠ. Αττικής, πραγματοποίησε έλεγχο της εμβολιαστικής κατάστασης των πρωτοετών μαθητών. Ελέγχθηκαν 24 «Βιβλιάρια Υγείας Παιδιού» και δόθηκαν έγγραφες οδηγίες προς τους γονείς, για τα υπολειπόμενα εμβόλια που θα έπρεπε να γίνουν.

Θερμές ευχαριστίες


 Προληπτικός Οδοντιατρικός Έλεγχος

Πραγματοποιήθηκε οδοντιατρικός έλεγχος όλων των μαθητών του Σχολείου μας στις 21/2, 7/3 και 11/3/2014, από τους εθελοντές Οδοντιάτρους:
Κυρία Πετρά Κωνσταντίνα και Κύριο Χείλαρη Τάσο.

Θερμές ευχαριστίες για την προσφορά τους


 Προϊόντα Στοματικής Υγιεινής

 Θερμές ευχαριστίες στις παρακάτω εταιρείες για την ευγενική προσφορά προϊόντων Στοματικής Υγιεινής τους μαθητές μας:

  • PROCTER and GAMBLE: 240 οδοντόβουρτσες ORAL-B
  • COLGATE – PALMOLIVE: Ενημερωτικό υλικό και φυλλάδια για την στοματική  υγιεινή
  • CARE DIRECT: 420 οδοντόπαστες ORAL-B
  • ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS: 240 οδοντόβουρτσες ΑΙΜ και 30 οδοντόπαστες ΑΙΜ

TRIPLEX καρδιάς

Θερμές ευχαριστίες στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την πραγματοποίηση TRIPLEX καρδιάς, στους 7 μαθητές-αθλητές της ομάδας Μπάσκετ, του Σχολείου μας.
Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στις 13/2/2014, στο Κοινωνικό Καρδιολογικό Ιατρείο της Εταιρίας, από την καρδιολόγο Κυρία Δ. Τσεκούρα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Δ/ντρια διοικητικού, Κυρία Γιαννουλίδου και στην Γραμματέα, Κυρία Καρατζίκου, για την υποστήριξή τους.


 Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών

Συνεχίζεται και την φετινή σχολική χρονιά η συνεργασία και υποστήριξη του Σχολείου μας, από το Παιδοδοντιατρικό Εργαστήριο (Διευθύντρια Κυρία Παπαγιαννούλη) και
το Εργαστήριο Προληπτικής και Κοινωνικής Οδοντιατρικής (Διευθύντρια Κυρία Κουνάρη), της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θερμές Ευχαριστίες


 Βιωματικό σεμινάριο: «Αγωγή Στοματικής Υγείας»

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Αγωγή Στοματικής Υγείας» παρουσίασαν 30 φοιτητές του Εργαστηρίου Κοινωνικής και Προληπτικής Οδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών (Δ/ντρια Κυρία Κουνάρη Χαριτίνη), με την εποπτεία του καθηγητή τους, Κυρίου Μαργαρίτη Βασίλη.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 18 - 19 - 20/2/2014, στο αμφιθέατρο και συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι μαθητές του Σχολείου.
Οι φοιτητές εφάρμοσαν τη μέθοδο της βιωματικής διδασκαλίας, που περιελάμβανε: σύντομη παρουσίαση διαφανειών και ομιλία, επίδειξη κατά ομάδες, του σωστού τρόπου βουρτσίσματος των δοντιών με τη χρήση προπλασμάτων , ερωτήσεις και συζήτηση.

Θερμές Ευχαριστίες