Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo 

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

European School Radio

  

comenius logo

one-team-logo

Εικονική Επιχείρηση ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεις

Oι ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεις στον ΣΚΑΪ RADIO 100.3 στις 8/4/2015 http://www.skai.gr/player/Radio/?mmid=258415

Η εικονική επιχείρηση φρουτοΕΕΕΕΚπληξεις θα συμμετέχει στην ημεριδα «Καινοτόμες δράσεις στο σχολείο και βιωματική γνώση: προάγοντας την μη-βίαιη επικοινωνία».

Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί.

Πρόγραμμα και αίτηση συμμετοχής.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΟΕΕΕΕΚΠΛΗΞΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο της Εικονικής Επιχείρησης ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεις συνεδρίασε στο χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου. Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Κατερίνα Ασημακοπούλου. Οι μαθητές αφού παρουσίασαν την επιχείρησή τους, μίλησαν για τις αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει και στην συνέχεια προχώρησαν στην συζήτηση θεμάτων σχετικών με την προετοιμασία της επιχείρησης για την συμμετοχή της στην μαθητική εμπορική έκθεση 2015 στις 27-02-2015. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με την ενεργή συμμετοχή όλων των μαθητών.

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας Νέων «Εικονική Επιχείρηση» Junior Achievement Greece, έλαβαν μέρος στην Πανελλήνια Εμπορική Μαθητική Έκθεση Trade Fair 2015 η οποία έγινε στο Εμπορικό Κέντρο “The Mall Athens” στο Μαρούσι. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της «Εικονικής Επιχείρησης» που υλοποιείται από το εργαστήριο Μαγειρικής του σχολείου μας την τρέχουσα σχολική χρονιά, σε συ-νεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων ΣΕΝ/JA Greece και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού Παι-δείας & Θρησκευμάτων.

Η συμμετοχή του σχολείου μας αφορά στην εικονική επιχείρηση “ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεις", μια επιχείρηση παραγωγής και πώλησης προϊόντων από τα εσπεριδοειδή της γειτονικής περιοχής του σχολείου, όπως μαρμελάδες, χυμούς, λικέρ και γλυκά του κουταλιού. Τα προϊόντα φτιάχνονται από φυσικά υλικά χωρίς τη προσθήκη συντηρητικών και τα έσοδα από τις πωλήσεις τους διατίθε-νται για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενών οικογενειών του σχολείου.

Τα προϊόντα της επιχείρησης βρήκαν ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους επισκέπτες του περιπτέρου μας λόγω της ποιότητας αλλά και της προσιτής τους τιμής. Τα προϊόντα συνοδευόταν από σχετικό προωθητικό υλικό (διαφημιστικό φυλλάδιο, αφίσες και βίντεο), καθώς και ερωτηματολόγια διερεύνησης ικανοποίησης των πελατών. Οι πωλήσεις τους μπορούν να γίνουν και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης www.eshop.eeeek.gr. Με τη συμμετοχή τους στην έκθεση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό της έκθεσης, σε μαθητές και καθηγητές άλλων σχολείων και να αποκτήσουν μια μοναδική εμπειρία δίνοντας συνέντευξη στα Μ.Μ.Ε. ως μέλη της δικής τους επιχείρησης.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας:
τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και LIDL, την γραφίστρια μας κ. ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ, την υαλουργία YIOULA, την εταιρεία ψηφιακών εκτυπώσεων-offset ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, το τυπογραφείο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, την εταιρεία γραφικών τεχνών ΕΨΙΛΟΝ, την εταιρεία με είδη δώρων ΕΝΝΕΑ, την εταιρεία χαρτοσυσκευασιών ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, το βιβλιοπωλείο ΑΝΤΙΓΝΩΣΗ, το πρατήριο ποτών Π. ΔΗΜΟΥ, την κάβα ΑΜΟΡΓΙΟΝ και όλους τους υποστηρικτές μας, ιδιαίτερα τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, το Ίδρυμα ΝΙΑΡΧΟΣ, το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος ΚΕΜΕΛ και την HECATA life and business coaching για την οικονομική και ηθική τους υποστήριξη.