Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Φυσική Αγωγή

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, το σχολείο μας συμμετείχε με την ομάδα μπάσκετ, σε αθλητική ενταξιακή δράση,στο πλαίσιο της19ης Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης, των Special Olympics Hellas. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο Αμερικανικό κολλέγιο Ελλάδας, (Pierce College) στην Αγία Παρασκευή και ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για όλα τα παιδιά.
Οι μαθητές μας έπαιξαν φιλικούς αγώνες με μαθητές του κολλεγίου ,έμαθαν ο ένας από τον άλλον, έγιναν φίλοι, βραβεύτηκαν για την προσπάθεια και έδωσαν φωτεινό παράδειγμα συνύπαρξης και αλληλεγγύης.

 

Η Ομάδα Δράσης «Μαθαίνω και ζωγραφίζω τα Παραολυμπιακά Αθλήματα με θεωρία και πράξη» με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Τζανάκου Γιούλη, Κεραμίδα Ανδρέα, Ρεβένα Φανή, Καλαϊτζόγλου Κάλλια και υπεύθυνη εικαστικών κα Αποσπορίδου Σουζάνα, πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις με τους ΠαραολυμπιονίκεςΓ. Κωστάκη και Δ. Μπακοχρήστο στα αθλήματα της κολύμβησης και άρσης βαρών σε πάγκο, αντίστοιχα.
Οι μαθητές έκαναν πρακτική άσκηση υπό την καθοδήγηση των Παραολυμπιονικών. Οι αθλητές υπέγραψαν τις ζωγραφιές των μαθητών ως αναμνηστικό της επίσκεψής τους. Συγχαρητήρια στους μαθητές που κατάφεραν να ολοκληρώσουν με υπομονή τα έργα τους. Το δίδαγμα είναι η κατανόηση και η αποδοχή της διαφορετικότητας και ότι όλα είναι δυνατά να πραγματοποιηθούν αρκεί να το πιστέψουν.

 

IMG 1814

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 17 Μαΐου η ημερίδα κολύμβησης που διοργάνωσε ο σύλλογος «ΑΛΜΑ»¨στο κολυμβητήριο του Π. Φαλήρου. Το σχολείο μας συμμετείχε στους αγώνες με 5 μαθητές. Τα παιδιά μας, δώσανε  τον καλύτερο εαυτό, απόλαυσαν την χαρά της συμμετοχής, ενθάρρυναν τους συναθλητές τους  και πήρανε το πιο ζεστό χειροκρότημα από όλους τους συμμετέχοντες. Είναι συγκινητικό να βλέπουμε τους μαθητές μας  μέσα από το πρόγραμμα πισίνας που υλοποιείται στο σχολείο, να μαθαίνουν να αγαπάνε το νερό, να ξεπερνάνε φόβους και να κατακτάνε στόχους μέσα από τον αθλητισμό.

Εκδήλωση Ομάδας Δράσης με τίτλο: «Ζωγραφίζω τα Παραολυμπιακά Αγωνίσματα με Θεωρία και Πράξη»
Την Τετάρτη 4/5/2022 μετά από πρόσκληση, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Παραολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών σε πάγκο, Δημήτρης Μπακοχρήστος. Παρουσία του διευθυντή κ. Σ. Ρημπάπη μίλησε στους μαθητές μας για το άθλημα της Άρσης Βαρών σε πάγκο, υπέγραψε τις ζωγραφιές τους και έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές του μέσω επίδειξης ασκήσεων με στόχο τη μυϊκή ενδυνάμωση.
Τον ευχαριστούμε πολύ!
Υπεύθυνοι Δράσης Φυσικής Αγωγής: Γ. Τζανάκου, Α. Κεραμίδας, Φ. Ρεβένα, Κ. Καλαϊτζόγλου.
Υπεύθυνη Δράσης Ζωγραφικής: Σ. Αποσπορίδου

Εκδήλωση Ομάδας Δράσης με τίτλο: «Ζωγραφίζω τα Παραολυμπιακά Αγωνίσματα με Θεωρία και Πράξη»

Την Τετάρτη 13/4/2022 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ μαθητών του σχολείου μας και των Παραολυμπιονικών του Boccia κ. Γρηγόρη Πολυχρονίδη,Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών και κα Άννα Ντέντα. Πιο συγκεκριμένα,έγινε παρουσίαση των αθλητικών και εικαστικών δράσεων της ομάδας και στη συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη των αθλητών από ομάδα μαθητών.
Οι Παραολυμπιονίκες του Boccia με την παρουσία του προπονητή τους κ. Ανδρέα Κεραμίδα μοιράστηκαν με τους μαθητές την εμπειρία τους και έδωσαν τις πολύτιμες συμβουλές τους σχετικά με το άθλημα.


Υπεύθυνοι Δράσης Φυσικής Αγωγής: Γ. Τζανάκου, Α. Κεραμίδας, Φ. Ρεβένα, Κ. Καλαϊτζόγλου.
Υπεύθυνη Δράσης Ζωγραφικής: Σ. Αποσπορίδου