Υλικό για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

e-me

pinakas_anakoinvsevn.jpg

.jpeg

 
111.jpg
 

Laboratory of Special Vocational Education of Agios Dimitrios

final.jpg

EWWR23-Eeeek & 1st Gymnasium of Agios Dimitrios "When Trash becomes Art"

appy.png

Πρόγραμμα κολύμβησης

swimming 2

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

94491801 105354947824085 4510004630494642176 n

Σχολικά Προγράμματα 2020-2021

    

a.jpg  easy_cook.jpg

168907299_451744279426995_4319178746079446406_n.jpg

European School Radio

  

Εικονική Επιχείρηση

EDUcatering LOGO-SMALL 3s logo  froutoekplikseis logo  

  logo-702x459.jpg  ela_snack.jpg

HUNGRY_MINDS_LOGO.jpg

comenius logo

one-team-logo

Καλλιτεχνικά

Συμμετέχουν οι μαθητές των Τομέων-τμημάτων

της Κηπουρικής (Α1,Α2,Β1,Γ,Δ1,Ε1,Ε2)
της Μαγειρικής (Α2,Β,Δ1)
της Ξυλουργικής (Α,Γ)

Ψηφιακή Εικαστική Έκθεση με τίτλο ‘Μια διαφορετική εικαστική παρέμβαση’

Μέσω των Πλαστικών Τεχνών(Ζωγραφική, Γλυπτική, Χαρακτική) καθώς και άλλων μορφών Tέχνης ,οι μαθητές μεταφράζουν εικαστικά ιδέες, σκέψεις, συναισθήματά καθώς και τις βαθύτερες επιθυμίες τους.Με μια διαφορετική εικαστική προσέγγιση που κινεί την φαντασία, ενισχύει την αλληλεπίδραση και την ενσυναίσθηση, πειραματίζονται με ποικίλα υλικά, εικαστικά μέσα και τεχνικές. Δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα τους με έναν διαφορετικό εικαστικό τρόπο σκέψης.
Τα Εικαστικά ως βιωματικός τρόπος εκπαίδευσης, προσφέρουν ένα πολύ κατάλληλο μέσο για τους μαθητές που εμφανίζουνελλείμματα σε μαθησιακό επίπεδο και ειδικότερα δυσκολίες στον γνωστικό, συναισθηματικό, κοινωνικό και ψυχοκινητικό τομέα. Η τέχνη είναι μια μορφή επικοινωνίας,όπως η γλώσσα, έχει τα δικά της εκφραστικά μέσα, το χρώμα, το σχήμα, τον όγκο, τους ήχους, την κίνηση, έχει τη δική της γραμματική και συντακτικούς κανόνες, τους νόμους της σύνθεσης και της δομής, που μαθαίνουν στο άτομο να ‘εκφράζεται’ σωστά μέσα από την κίνηση και το ρυθμό, ή να διαβάζει σωστά την εικόνα.Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, μέσω της αλληλεπίδρασης των μαθητών με τις Τέχνες, καλλιεργείται η ευαίσθητη ανταπόκριση, η κατανόηση, η κριτική προσέγγιση και η ανάλυση του εικαστικού έργου, αλλά και του φαινομένου της Τέχνης γενικότερα μέσα από την δική τους οπτική γωνία.
Τα άτομα με αναπηρίες, όσο σοβαρές κι αν είναι αυτές, μπορούν να αναπτύσσουν ξεχωριστές δυνατότητες και δεξιότητες, αρκεί να βρεθούν σε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο, αφού τις διερευνήσει και τις φέρει στην επιφάνεια, στη συνέχεια να τις αξιοποιήσει, έτσι ώστε, να καταστεί δυνατή όχι μόνο η ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά και η δημιουργική συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία, για μια όσο το δυνατόν περισσότερο ισότιμη κοινωνική εξέλιξη.

Λαμπρινού Κωνσταντίνα,
Εκπαιδευτικός ΠΕ08- Καλλιτεχνικών Μαθημάτων

 

Περιγραφή εικαστικής δράσης-δραστηριότητας
Οι μαθητές πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και εικαστικά μέσα, αποτυπώνουν εικαστικά σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες, τεχνικές, φαντασία και δημιουργούν μια Εικαστική Σύνθεση συμπερίληψης, ενσυναίσθησης, αλληλεπίδρασης!
Τα βαγόνια του τρένου έχουν τα βασικά χρώματα( αυτά τα οποία όταν συνδυαστούν μεταξύ τους μπορούν να παράγουν όλους τους δυνατούς χρωματισμούς) τα δευτερεύοντα ή συμπληρωματικά χρώματα! Μας ταξιδεύουν σε έναν κόσμο διαφορετικό ,των χρωμάτων, της χαράς, της δημιουργίας , όπου είμαστε όλοι κομμάτια ενός μεγάλου παζλ , όπου όμως αν συνδεθούν σωστά μπορούν να δώσουν την πιο τέλεια Σύνθεση! Μια Σύνθεση με πλήρη Εικαστική Αρμονία!

Συμμετέχουν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και μαθητές απ’ το δημοτικό σχολείο Αλίμου σε μια ομαδοσυνεργατική μορφή διδασκαλίας και μάθησης!

Συντονισμός/Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος -Λαμπρινού Κωνσταντίνα, εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών

 

 

Στις 4/5/2022, παράλληλα με την επίσκεψη στο σχολείο μας του Παραολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών σε πάγκο Δ. Μπακοχρήστου, πραγματοποιήθηκε  Έκθεση Ζωγραφικής με έργα των μαθητών μας. Τα έργα αφορούσαν διάφορα Παραολυμπιακά αθλήματα. Οι μαθητές χρωμάτισαν τη σφαιροβολία, την αντισφαίριση με αμαξίδιο, το άλμα εις ύψος, το ποδόσφαιρο τυφλών, την ταχύτητα 100 μέτρων με τυφλό δρομέα και τον συνοδό του. Ευχαριστούμε τους μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα Εικαστικής Δράσης και τον κ. Φώτη Πετρακόγιαννη που φωτογράφισε τα έργα τους.

Οι μικροί καλλιτέχνες μαζί με την κα. Σουζάνα Αποσπορίδου ζωγράφισαν πολύχρωμα λουλούδια με τα φύλλα τους. Καλή Πρωτομαγιά , Καλή Ανάσταση! Καλή Ανάρρωση στους μαθητές μας.

 

Οι μικροί καλλιτέχνες με πολλή εξάσκηση και οδηγίες απο την Κα. Σουζάνα Αποσπορίδου, χρωμάτισαν προσεκτικά τα πασχαλινά αυγά. Σας εύχονται Καλό Πάσχα με υγεία και με μεγάλη προσοχή!!