Ενημέρωση Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ,   ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ
ΣΕΕΠΕΑΑ,   ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Εικονική Επιχείρηση

3s logo              froutoekplikseis logo 

European School Radio

  

Ακούστε την εκπομπή των μαθητών μας αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων  εδώ

comenius logo

one-team-logo

Μαγειρική

Ευχαριστούμε θερμά την μαγείρισσα της Ιταλικής Τρατορίας Maltagliati για την επίδειξη παρασκευής φρέσκων ζυμαρικών στον χώρο του εργαστηρίου Μαγειρικής. 
Οι μαθητές των τμημάτων της Πρακτικής Άσκησης των εργαστηρίων Μαγειρικής και Κηπουρικής συνεργάστηκαν για να συλλέξουν τα λεμόνια από τον κήπο του σχολείου και στη συνέχεια να φτιάξουν τη συνταγή για Λικέρ Λεμόνι ( Limoncello) στο εργαστήριο Μαγειρικής.
 
Μαζεύτηκαν στον κήπο του σχολείου, αναγνώρισαν και φύτεψαν στις γλάστρες τους μυρωδικά (μαϊντανό, άνιθο και δυόσμο) για να τα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές της Μαγειρικής στις συνταγές τους.

 

 

Το εργαστήριο Μαγειρικής διοργανώνει για τη φετινή χρονιά, τη λειτουργία υπηρεσίας Τροφοδοσίας/Catering στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των μαθητών του. Η υπηρεσία αφορά το προσωπικό του σχολείου που για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί να κεράσει εδέσματα εντός του σχολικού χώρου. Θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να λαμβάνουν τις παραγγελίες, να παρασκευάζουν τα εδέσματα και στη συνέχεια να τα σερβίρουν. Για το σκοπό αυτό, οι τελειόφοιτοι μαθητές του εργαστηρίου διεξάγουν έρευνα για να καταλήξουν στα πιο δημοφιλή εδέσματα και να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπηρεσία τους. Όταν ολοκληρωθεί θα επεξεργαστούν τα δεδομένα με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής και Μαθηματικών και σύντομα θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα.

Τη φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε μια σπουδαία συνεργασία μεταξύ της Κοινωνικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα της δομής του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου και του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι τελειόφοιτοι μαθητές του Εργαστηρίου Μαγειρικής ανέλαβαν να ετοιμάζουν, να συσκευάζουν και να παραδίδουν το επιδόρπιο που δίνεται στους ωφελούμενους πολίτες του Κοινωνικού Συσσιτίου κάθε Παρασκευή. 

Η συνεργασία αυτή του Δήμου με το ΕΕΕΕΚ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην τοπική κοινωνία, της εμπλοκής τους στη ζωή της πόλης, υποστηρίζοντας παράλληλα ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες.Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αγίου Δημητρίου για την θερμή υποστήριξή του στο εκπαιδευτικό έργο μας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της πρακτικής άσκησης των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Δημητρίου, οι τελειόφοιτοι μαθητές του εργαστηρίου Μαγειρικής, συμμετέχουν και φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης το οποίο διεξάγεται στο γειτονικό μας φούρνο, τον “Φούρνο Δασκαλάκη”.

Η επιχείρηση “Φούρνος Δασκαλάκη”, δραστηριοποιείται στην περιοχή μας από το 2012 προσφέροντας, κατά γενική ομολογία, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Τα τελευταία 4 χρόνια, ο φούρνος άνοιξε τις πόρτες του και στα παιδιά μας και “αγκάλιασε” με τρόπο απαράμιλλο τις ειδικές εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Οι ιδιοκτήτες Νίκος και Κατερίνα και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δέχονται τους μαθητές μας στον χώρο εργασίας τους με ιδιαίτερη θέρμη και τους καθοδηγούν ακούραστα στην εκπαίδευσή τους στον τομέα εξυπηρέτησης πελατών, καθώς και στις βοηθητικές εργασίες του αρτοποιείου.

Η συνεργασία του σχολείου μας με το αρτοποιείο δίνει στους μαθητές μας τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις προ-επαγγελματικές τους δεξιότητές και να εξοικειωθούν στην πράξη με το εργασιακό περιβάλλον. Τους βοηθάει επίσης να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει κατά τη φοίτησή τους στο εργαστήριο Μαγειρικής του σχολείου και να τις εφαρμόσουν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης, του Συλλόγου Διδασκόντων και των μαθητών του σχολείου μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για τη συμβολή της επιχείρησης “Φούρνος Δασκαλάκη” στην ουσιαστική εκπαίδευση των μαθητών μας.